Mogelijkheden tot Fietsleasing.

Momenteel kan DB Bikes voor U de ideale fietsleasing aanbieden voor bedrijven. 
Hieronder vindt U al de nodige info van onze partners. Hebt u interesse in fietsleasing en wilt u graag meer info neem gerust contact op met DB Bikes

Leasing voor bedrijven

Lease A Bike

Ga toch fietsen!

Lease A Bike biedt gemakkelijke fietsleasing aan in de B2B markt. Ondertussen rijden er al 30000 Lease A Bike fietsen op de internationale wegen.
Ons successen? Snelheid en eenvoud van ons digitaal platform. Fietslease groeit enorm aan populariteit in België en daarom gaan wij heel werkend België op de fiets zetten!

Hoe werkt het?

Een leasefiets aanbieden in 5 simpele stappen

Wilt u als bedrijf uw werknemers een leasefiets aanbieden? In slechts 5 stappen kan u makkelijk een bedrijfsfiets aanbieden:

 1. Uw bedrijf wordt klant bij LEASE A BIKE

 2. U stelt éénmalig uw bedrijfsregels in op ons online portaal

 3. U beoordeelt de lease-aanvraag

 4. U deelt de regeling met uw werknemers, waarna zij hun nieuwe fiets kiezen

 5. U verwerkt de leaseregeling in uw loonadministratie

Het proces is simpel en overzichtelijk en kan binnen een week afgerond zijn. 

Voordelen als Werknemer

Wij geloven heilig in de voordelen van fietsen. De fiets is het meest duurzame vervoersmiddel en zorgt ook nog eens voor de dagelijkse beweging waardoor je fitter en vrolijker op je werk komt.

 • Zoek je droomfiets uit met een fiscaal voordeel tot wel 40%. Betaalt je werkgever mee of ontvang je kilometer vergoeding? Dan kan je voordeel oplopen tot wel 100%!
 • Je betaalt maandelijks een laag, vast leasebedrag. En na afloop van het contract kun je de fiets voordelig overnemen.
 • Kies uit jou type fiets en fietsmerk bij DB Bikes.
 • Je leasefiets is altijd inclusief onderhoud, verzekering en pechbijstand. Kies je voor het PREMIUM pakket? Dan zijn er nooit extra kosten voor onderhoud en reparaties!

Voordelen voor de Werkgever

De bedrijfsfiets wordt steeds populairder en dat is logisch: voor veel werknemers is het een handige manier om op het werk te geraken. Daarnaast zijn er veel andere voordelen aan verbonden, bijvoorbeeld:

 • Minder stress voor werknemers aangezien ze drukke files en openbaar vervoer vermijden
 • Gemiddeld 1-2 ziektedagen minder voor werknemers die de fiets nemen
 • Bepaal zelf of u meebetaalt aan de leasefiets van uw werknemers
 • Zonder uw bijdrage loopt het belastingvoordeel van uw werknemers nog steeds op tot 40%
 • De fiets draagt bij aan een groen mobiliteitsbeleid
 • Bespaar op parkeer- en brandstofkosten
 • Onze leaseregeling is ook geschikt voor zelfstandigen!

En de kers op de taart voor u: binnen één week kan u uw werknemers al op de fiets zetten via ons geautomatiseerd platform.

Een all-in leasepakket voor werknemers

Als werknemer kan je op een fiscaal voordelige manier een fiets leasen inclusief onderstaande diensten. Je besteedt een deel van je brutoloon aan een bedrijfsfiets.

Flexibel onderhoudspakket:
Je bepaalt als werknemer op voorhand welk onderhoudsbudget je wil. Het standaardbudget bedraagt €300 voor 3 jaar, maar je kan dit bedrag individueel verhogen. Met dit budget betaal je tijdens de leaseperiode het onderhoud en koop je extra accessoires aan. Super handig, want je hoeft dit niet contant te betalen. Cyclis regelt de betaling met de fietshandelaar.

Omniumverzekering:
Wij verzekeren je leasefiets gedurende de hele leaseperiode tegen schade en diefstal in heel Europa.

Pechbijstand:
Pech onderweg? Onze partner VAB (ANWB) staat dag en nacht voor je klaar in heel de Benelux.

Lease een fiets in 5 eenvoudige stappen.

- 1 -

Meld je aan & simuleer de geschatte leaseprijs.

Meld je als werknemer aan met je gegevens. Simuleer met onze handige calculator snel een leasebedrag waar en wanneer je maar wil.

- 2 -

Vraag een offerte voor je favoriete fiets.

Heb je interesse? Vraag een offerte op van je favoriete fiets bij een lokale fietswinkel. Zet de simulatie om naar een leaseofferte via My.Cyclis. Upload de offerte van de fietswinkel en vul de gevraagde gegevens aan. Je ontvangt vervolgens binnen 2 werkdagen een leaseofferte per mail.

Staat jouw lokale fietswinkel niet in de lijst? Geef ons een seintje en wij contacteren hem voor een samenwerking.

Voeg je header hier toe

- 3 -

Overtuigd? Bevestig de leaseofferte in de tool.

Zodra wij de goedkeuring ontvangen van je bedrijf, bestellen wij je fiets bij de gekozen fietswinkel. Lees in onze FAQ meer over hoe je je leaseofferte laat goedkeuren.

- 4 -

Haal je fiets op bij de handelaar.

Cyclis laat weten wanneer je splinternieuwe fiets klaar staat. Vanaf dan start het leasecontract voor je als werknemer.

- 5 -

Beheer je leasefiets via My.Cyclis.

Je hebt alle informatie binnen handbereik in de online tool.

Waarom wij?

 • VDW Lease is een nieuwe, frisse wind in het fietsleasing peloton met een groot hart voor de fiets. Met dat grote fietshart zetten we volop in op vernieuwing. We verkiezen nieuwe, onbekende wegen in plaats van platgetreden paden en dat vertaalt zich in een unieke fietsleasingservice voor alle stakeholders.
 • Enjoy the ride! Met onze VDW Lease leuze doelen we heus niet alleen op het fietsen zelf. Zo gaan we voor een algehele ontzorging van alle partijen in de VDW Lease ketting. Dat doet VDW Lease door een oplossing uit te werken op maat van de klant, gesteund door een allesomvattend digitaal platform dat de administratieve rompslomp helemaal uit de wereld helpt.
 • Het hele fietsleasing traject moet voor elke partij een genot zijn. Om dit te verwezenlijken heeft VDW lease heel wat vakkennis onder de arm. Zowel op financieel-, als op fietsgebied trekken we met veel plezier de kop van het leasepeloton. Dat kan mede dankzij de productkennis van ons zusterbedrijf VDW Bikes -een verderzetting van Vanderwal- met meer dan 100 (!) jaar ervaring in de sector.
 • VDW Lease maakt deel uit van de Beerens Groep, een referentie in de automotive en een trouwe partner voor totale mobiliteitsoplossingen. Deze ervaring nemen we maar wat graag mee in het VDW fietslease verhaal!

Lease de fiets van jouw dromen


Zorgeloos onderweg met de meest complete verzekeringsdekking

Een onderhoudspakket afgestemd op jouw gebruik